fredag 6 februari 2015

Hummus - gott, nyttigt och enkelt att göra


Kikärtor är en av mina favoriter och jag använder dem gärna i sallad, använder dem till pizzabotten, pajdeg eller mixar dem till biffar med lite annat gott innehåll (ägg, kryddor och annan smaksättning). Hummus känner säkert de flesta till - en röra med kikärtor som bas. Gott som dipp, tillbehör eller som pålägg.
Det är väldigt enkelt att göra sin egen hummus och då kan du också variera smaksättningen efter tycke och smak.
Här är ett grundrecept som jag brukar använda.

Du behöver:
1 pkt färdigkokta kikärtor
3 msk skalade sesamfrön
2 msk olivolja
½ chilipeppar
1 vitlöksklyfta
½ msk spiskummin
1 msk citronsaft
salt och peppar.

Gör så här:
Skölj kikärtorna väl i kallt vatten. Häll dem sedan i en skål om du vill mixa med stavmixer eller i din matberedare om du föredrar det. Häll även ner sesamfrön, olivolja, spiskummin och citronsaft. Dela chilifrukten och vitlöksklyftan i mindre delar och lägg ner i blandningen.
Mixa samman tills allt har blandat sig och blivit en len smet.
Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...