onsdag 19 oktober 2016

Äppelmuffins utan vete eller socker - perfekta till frukost eller fikat



Äppeltider och massor med äpplen som du inte vet vad du ska göra med?
Eller kanske bara sugen på något saftigt, gott och samtidigt nyttigt till frukost eller lika gärna till kaffet?
De här äppelmuffinsarna blandar du ihop i ett nafs och medan de gräddas hinner du koka kaffe och duka fram. Jag valde att grädda dem i två muffinsformar modell större. Då blir det en muffins att faktiskt bli mätt av. Är du riktigt hungrig äter du båda själv.
Eller så kan du välja att grädda dem i mindre formar, så blir de fler muffinsar att dela med dig av.

Du behöver (till 2 stora muffins):
1 äpple
½ dl mandelmjöl (eller annat mjöl du föredrar)
½ dl havregryn
1 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
1 msk kanel
½ tsk vaniljpulver
1 - 2 msk honung
1 ägg
1 msk kokosolja

dekoration: torkade granatäppelkärnor.

Gör så här:

  • Skölj äpplet och riv det med skalet på.
  • Lägg äppelrivet i en bunke.
  • Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt.
  • Fördela smeten i muffinsformar
  • Dekorera med granatäppelkärnor
  • Sätt in i ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...