fredag 4 november 2016

Underbara Frukostmuffins med smak av vanilj och jordnötssmör.



Frukostmuffins är perfekta så tillvida att du kan blanda i det mesta i dem. Jag brukar alltid ha grunden 1 ägg +  1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring.
Det här blev en synnerligen god kombination som fick smaklökarna att jubla och  magen att bli mätt och nöjd ända fram till lunch


Du behöver till 1 stor muffins:
1 ägg
1 dl havregryn
½ dl kesella vanilj (eller kesella + smaksättningen vaniljpulver samt honung efter smak)
1 msk jordnötssmör
1 msk chiafrön
1 ½ msk solroskärnor
1 msk kokosolja
2 msk frystorkade granatäppelkärnor - delikatess som smakar som det bästa söt/sura godiset!

Gör så här:
  1. Häll alla ingredienserna i en bunke och blanda ihop till en jämn smet.
  2. Häll upp blandningen i en stor muffinsform.
  3. Grädda i 175 grader i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...