torsdag 23 mars 2017

Kladdkakemuffins - utan vetemjöl, socker eller mjölk 🎂


Många har frågat mig om receptet på dessa Kladdkakemuffins som jag lade upp en bild på på Instagram härom kvällen. Som så ofta när jag bakar, så blandar och ger jag lite och har inga exakta mått. Jag uppmuntrar dig till att också våga prova och experimentera mer i köket 👍.
Min regel när det gäller bakning är: Smakar smeten/degen gott så blir också slutresultatet bra 😉.

Målet var att baka en kladdkaka, men i muffinsformat, och att den skulle vara fri från vitt socker, vetemjöl och komjölk. Eftersom jag inte hade full koll på måtten av ingredienserna när jag "svängde ihop" smeten, så får du prova dig fram och känna att smaken blir som du önskar och att konsistensen känns lagom "rinnig" - inte alldeles för lös, men heller inte fast. Smeten gick att klicka ut i formarna med en matsked och den "rann ut" ganska omgående.

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
8 färska dadlar
2 ägg
ca 0,5 dl kakao
4 msk kokosolja
4 msk Fibersirap, clear (kan ersättas med 2 dadlar till, men ger en bra konsistens och fin smak)
ca 1 ½ dl havremjölk - ta lite i taget tills då får en smidig konsistens
1 tsk bakpulver
1 krm salt

saltade cashewnötter & granatäppelkärnor till garnering.

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser utom havremjölken i en matberedare och mixa till en jämn smet. Mixa sedan ner lite i taget av mjölken tills du får en jämn smet som är mer flytande än fast. Du ska kunna klicka ut smeten i muffinsformarna och den ska då "rinna ut" direkt.
  2. Garnera med cashewnötter och granatäppelkärnor.
  3. Grädda i 20 minuter i 200 graders ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...